22 Ekim 2018 Pazartesi

KENT İÇİ ULAŞIMDA SKYWAY


Manisa’da Organize Sanayi Bölgesi ve kent arasında, kent içi ulaşımda yaşadığımız sorunlar artarak devam ediyor. Bu nedenle kent içi ulaşım sorununa köklü bir çözüm bulmak gerekiyor.
Köklü çözüm, toplu taşımadır. Ankara, İstanbul, İzmir ulaşım sorununu toplu taşımayla, metro ile çözmeye çalışıyor. Manisa için çözüm SKYWAY olacaktır.

MANİSA’ya baktığımızda, metronun uygun olmadığı görülüyor. Tarihi kentimizin altındaki kalıntılar, kazma işini zorlaştırabilir. Ayrıca metro yatırımı pahalı bir yatırım. Yolların bir bölümüne ray döşenmesi de, yolların darlığı nedeniyle mümkün görülmüyor. Geriye kalan tek seçenek de “Skyway” Çift yönlü yolların ortasına konulacak direkler üzenine döşenecek raylar üzerinde çalışacak araçlarla toplu taşıma işlemi yapılabilir. “Skyway”le  yapılacak toplu  ulaşım mevcut yolların yükünü çoğaltmayacağından, ulaşım konusuna köklü ve kalıcı bir çözüm getirilmiş olur.

Yeni çevre yolu, alt ve üst geçişlerle düzenlenen İzmir- İstanbul yonun da yükünü büyük ölçüde azaltmış bulunuyor. 

Skyway sistemi sanayicilere büyük rahatlama getireceğinden, finansmanına sanayicilerin katkısı sağlanabilir. Hatta Skyway tümüyle yap-işlet-devret modeliyle yaptırılabilir.

Manisa “Skyway”i tartışma gündemine almalı. Bu konuda bilgi edinilmeli. “Skyway” Manisa Büyükşehir Belediyesinin gündeminde de olmalı. “Skyway”i öncelikle sanayiciler tartışmaya başlamalı. Bu konuda OSB’de bir birim oluşturulabilir ya da birkaç mühendis görevlendirilebilir.  Konuya ilgi duyanlar olursa, Skyway’i anlatmak üzere firmadan yetkililer Manisa’ya gelebilir.

Bence Manisa ile OSB arasında işçi taşımada tek çözüm SKYWAY.
Manisa’da “Skyway” olur mu? Bal gibi olur. Manisa’da kent içi ulaşım sorununu “Skyway” çözer mi? Bal gibi çözer.  “Skyway”in Manisa için uygulanabilir bir proje olabileceğini ilgililere anlatmamız gerekiyor.

“Skyway” kurulduğunda mevcut yollarda trafik rahatlayacağından yayalara ve bisikletlilere da büyük rahatlık getirecektir. Manisa’da bisiklet kullanımı da artacaktır…

Manisa'da SKYWAY Projesi Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Organize Sanayi Bölgesi işbirliğiyle yapılabilir. Yapım için başka formüllerde üretilebilir.

Manisa Organize Sanayi bölgesinde fabrikalarda yaklaşık 50 bin kişi çalışıyor. Bunların fabrikalara gitmesi ve dönüşleri çeşitli sorunlar yaratıyor. Sorunların aşılabilmesi için SKYWAY şart.  

SKYWAY uzmanlarınca Manisa için bir ön çalışma yapılarak, Manisa OSB ve Manisa Büyükşehir Belediyesi yöneticilerine bir sunum yapılabilir.

Manisa’da SKYWAY tarafından bir teknopark kurulduğunda, SKYWAY’in bölgemizde ve ülkemizde tanıtımı daha da kolaylaşacaktır.




Hiç yorum yok:

 
back to top