Yeni Kooperatifimiz CEMRE KONUT

S.S. CEMRE Konut Yapı Kooperatifinin imzaları atıldı

CEMRE KONUT / LALE KULE

1+1 Küçük Konut, Büyük Rahatlık

CEMRE KONUT / LALE KULE

S.S. CEMRE Konut Yapı Kooperatif toplantısından görüntüler

CEMRE KONUT / LALE KULE

Hedef Kilitlendi

SİMGE KONUT

1+1 Küçük Konut, Çeyrek Altın, Akıllı Yatırım

SİMGE KONUT

1+1 Küçük Konut, Çeyrek Altın, Akıllı Yatırım

S.S. OBASYA TURİZM GELİŞTİRME KOOPERATİFİ

Mekanda yolculuk sağlayan bir kültür ve turizm projesidir

S.S. OBASYA TURİZM GELİŞTİRME KOOPERATİFİ

Üye Kayıtlarımız Başlamıştır

OBASYA Projesi Yuntdağlarında kurulacaktır.

3 Temmuz 2015 Cuma

BELEDİYELER VE BİLİŞİM SİSTEMLERİ

İçinde yaşadığımız bilişim çağında bilgiye, hızlı, etkin, ekonomik ve güvenilir olarak erişilmesi bir zorunluluk olarak ortaya çıkmaktadır.


Bankalar, Özel İşletmeler, Belediyeler ve Devlet Kurumlarında yeni yazılımlarla bilişim teknolojilerinden yararlanarak hayatı kolaylaştırmaya çalışıyorlar. E-devlet şifrenizi alarak, taşınmazlarınızla ilgili güncel bilgilere ulaşabiliyorsunuz.

Belediyeler, Tapu Kadastro Teşkilatında kullanılan sisteme benzer bir sistemi kurduklarında, ruhsatlandırma işlemlerinde getirilen çoğu haksız eleştirilerin de önüne geçmiş olurlar.

Tapu Dairesinde işi olanlar bilirler, Tapu Dairesine gidip bir alımsatım başvurusu yaptığınızda, telefonunuza başvurunuzun işleme alındığına ilişkin bir mesaj alıyorsunuz. İşin her aşaması size mesaj olarak geliyor.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından üretilen verilere elektronik ortamda güvenilir biçimde ulaşılmaktadır. E- Devlet şifresi alan vatandaşların tapu müdürlüklerine gitmeden taşınmazlarına ilişkin sorgulamalarını internet üzerinden yapabiliyorlar. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yazılı açıklamalarından öğrendiğimize göre, yapılan protokollerle de 52 adet kamu kurumu ve 15 adet banka, 21 tanesi büyükşehir olmak üzere toplam 878 belediye bu uygulamadan yararlanabiliyormuş. Tapu-Kadastro verilerinin hızlı ve güvenilir bir şekilde elektronik olarak sunulmasının, yatırımların gecikmeden gerçekleşmesine katkı sağladığı muhakkak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışma kapsamında üretilen verilere elektronik ortamda toplam 878 adet kamu kurumu ve birçok vatandaş E-devlet üzerinden güvenli bir biçimde erişebiliyormuş. Zaman içerisinde bu rakamların artacağını düşünüyorum.

E-belediye uygulamaları da var. Benim önerdiğim sistem, ruhsatlandırma işlemleriyle ilgili. Kısaca anlatayım. Yapı ruhsatı almak için başvuru yaptığımızda, evraklarımız belediye görevlisi tarfından kamera önünde teslim alınacak. Evrakların teslim alındığı, işin sahibine, yüklenicisine, yapı denetim görevlisine ve proje mükellefine mesaj olarak iletilecek. Projede eksik bulunduğunda, aynı işlem yinelenecek. Ruhsatlandırma sonuçlanana kadar tüm süreci elektronik ortamda görebileceğiz. Bu durum hem belediyeyi hem de ruhsat isteyenleri rahatlatacak. Kimse belediyeyi "ruhsat için aylardır bekliyorum" şeklinde eleştiremeyecek. Bu işlemlerin tümünü bir yazılımla yapmak mümkün. Bu yazılımın, Manisa İlindeki Belediyelerde olmadığını biliyorum.

Büyükşehir Belediyemiz, Şehzadeler yada Yunusemre Belediyelerimizden birisi hatta üçü birden e-belediye işlemlerine katkı sağlayacak bu uygulamayı hemen başlatabilir. Olur mu dersiniz? Niye olmasın ki. Belediyelerimizin yeniliklere açık olduğunu görüyor ve biliyoruz.


 
back to top