Yeni Kooperatifimiz CEMRE KONUT

S.S. CEMRE Konut Yapı Kooperatifinin imzaları atıldı

CEMRE KONUT / LALE KULE

1+1 Küçük Konut, Büyük Rahatlık

CEMRE KONUT / LALE KULE

S.S. CEMRE Konut Yapı Kooperatif toplantısından görüntüler

CEMRE KONUT / LALE KULE

Hedef Kilitlendi

SİMGE KONUT

1+1 Küçük Konut, Çeyrek Altın, Akıllı Yatırım

SİMGE KONUT

1+1 Küçük Konut, Çeyrek Altın, Akıllı Yatırım

S.S. OBASYA TURİZM GELİŞTİRME KOOPERATİFİ

Mekanda yolculuk sağlayan bir kültür ve turizm projesidir

S.S. OBASYA TURİZM GELİŞTİRME KOOPERATİFİ

Üye Kayıtlarımız Başlamıştır

OBASYA Projesi Yuntdağlarında kurulacaktır.

27 Temmuz 2017 Perşembe

ÇAKABEY BELGESELİ OBASYA'DA ÇEKİLDİ


Anadolu Selçuklu Devletinin, Denizler ve İzmir Fatihi Çakabey`in Belgeseli Obasya`da çekildi.


Film ve belgesel yapımcıları Obasya’yı set olarak kullanmaya başladılar. Çakabey Belgeseli'nin ardından Altuncan Hatun Belgeseli'nin çekimleri başladı. Manisa adı Obasya ile daha çok duyulur oldu.

Obasya Projesi ile görkemli geçmişimizden mutlu geleceğimize köprüler kuruyoruz. Obasya’da yarattığımız tarihi doku film seti olarak kullanılıyor. Film yapımcıları Obasya’yı keşfettikçe ilgi artıyor. Çakabey belgeselinin yapımcısı, Kınalı Kuzular dizisinden tanıdığımız Satuk Buğra Yenilmez, yönetmeni Mustafa Yılmaz ve oyuncuları Obasya’da belgesel çekmekten mutlu olduklarını, hem belgesel çektiklerini hem de tatil yaptıklarını, Obasya’nın film yapımcıları tarafından keşfedilmesiyle ilginin artacağını söylüyorlar.

Türkiye'nin ilk Zaman Geçidi Müzesi ve Kırsal Turizm Tesisi olan Obasya, Yuntdağı’nda  Ortaköy'le Dazyurt Köyleri arasında bulunuyor. Obasya Projesi Devlet, Belediye ve Yurttaş dayanışmasının güzel bir örneğidir. Obasya Projesi ile Manisa'nın turizm seferberliğine katkı yapılıyor.

Yıllarca Spil'in gölgesinde kalan Yuntdağı Obasya ile öne çıkmaya başladı. Yuntdağı doğası, Aigai Antik Kenti ve yöredeki yörük köylerindeki iyi korunmuş geleneksel yaşam biçimi Yunt Dağları'nda kırsal turizm ve kültür turizminin gelişmesi için uygun fırsatlar sağlıyor.

Proje adını İç Asya'da, göçebe Türk ve Moğol boylarının 4 bin yılı aşkın süredir kullandıkları ahşap iskelet üzerine keçe kaplamalı portatif evlerden alıyor. Doğayla iç içe pastoral yaşamın zengin gelenekleri ve el sanatlarının en güzel ifadesini bulduğu bu evlere ''yurt'' ve bunların oluşturduğu yerleşim birimlerine de Oğuz Türkçesinde ''oba'' deniyor. Adımızı bu nedenle Oba ve Asya sözcüklerini birleştirerek Obasya olarak belirledik.

Çakabey Belgeselinin Yapımcısı, Senaristi ve Çakabey rolünü oynayan Satuk Buğra Yenilmez; "Çakabey Belgeseli benim uzun süredir gerçekleştirmeyi hayal ettiğim bir projeydi. Aslında düşündüğüm bir serinin başlangıcıdır Çakabey. Değerlendirmediğimiz çok tarihi şahsiyet ve konu var. Birçok ülke hayali kahramanlar yaratırken biz kendi kahramanlarımızı değerlendiremiyoruz. Hazırladığım proje Kültür Bakanlığınca da desteklenince, Çakabey’in çekimleri için mekan aramaya başladık. Yolumuz Obasya’ya düştü. Obasya işimizi çok kolaylaştırdı. Burayı görünce çok sevindik hem Obasya’da konakladık hem de belgeselimizin birçok sahnesini Obasya’da çektik. Film ve belgesel yapımcısı arkadaşlarımıza Obasya’yı duyuracağız. Zaten çektiğimiz belgesel gösterime girdiğinde Obasya’yı görecekler. Obasya’ya daha çok film belgesel yapımcısının geleceğini düşünüyoruz. Özellikle tarihi filmler için çok uygun bir ortam var” dedi.

Çakabey Belgeselinin yönetmeni Mustafa Yılmaz; “1071 yılında Alparslan Anadolu’yu ardından da 1081 yılında Çakabey İzmir’i fethetmiştir. Senaryoyu okuyunca çok beğendim. Hele birde Obasya’yı görünce işim çok kolaylaştı. Obasya’da oyuncularımızla birlikte konakladık. Belgeselin çekimini Obasya sayesinde daha kısa sürede tamamladık. Çünkü aradığımız her dekor Obasya’da vardı. Bu güzel mekanda gelecekte daha güzel çalışmalar yapabiliriz. Obasya’yı yapanların ellerine yüreklerine sağlık çok güzel tarihi bir mekan yaratmışlar” diyerek açıkladı görüşlerini. Manisa’da tarihi filmler için uygun bir alan bulunduğunu film yapımcıları duydukça Manisa’da yapılan filmlerin sayısı artacaktır diye düşünüyorum.



 
back to top