24 Aralık 2021 Cuma

BEKLENTİLERİM

Karşı karşıya duran iki kişi ortalarında duran masanın üzerinde büyük bir rakam yazılı. Birisi rakamı (6) olarak görürken, diğeri (9) olarak görüyor. Durdukları yere göre gördükleri doğru. Birisi gördüğüm altı derken diğeri dokuz diye diretiyor ve bir türlü anlaşamıyorlar. Oysa empati yapıp onun baktığı yerden öyle görülüyor olabilir deseler sorun kalmayacak. Empati şart…

Bugün ne yazacağımı kararlaştırmadan oturdum daktilonun başına. Doluya koyuyorum almıyor. Boşa koyuyorum dolmuyor. Ne etsem olmuyor ne yazacağıma karar veremiyorum bir türlü.

Bir vatandaş olarak, beklentilerimi yazayım bugün. Hiçbir kimsenin etkisi altında kalmadan tamamen kendi bakış açımdan isteklerimi yazayım istiyorum. Benim isteklerimin birçoğunun hata tümünün birçok kişinin isteği olduğunu da biliyorum.

Susacak yerde konuşmak konuşacak yerde susmak insana acı verir. Konuşacak ve susacak yeri iyi bilmek gerekir desek de, hata yaptığımız ve acı çektiğimiz üzüldüğümüz üzdüğümüz çok olur. Bazen sesimizin tonunu da ayarlamakta güçlük çekeriz. Sakin sakin söylesek etkili olacak sözü, bağırarak etkisiz hale getirdiğimiz çok olur.

Yazımın konusuna döneyim ve beklentilerimi yazayım:

Faizler düşsün isterim elbet. Faizler düşerken dolar alıp başını gitmezse ve başımıza yeni işler açmazsa fiyatları yükseltmezse, enflasyonu düşürürse elbet isterim.

Türk Parası değerlensin, dolar düşsün isterim elbet. Dolar düşerken fiyatlarda düşmeli ve enflasyon da düşmeli mutlaka.

Mutlu ve gelecekten umutlu olmalıyız. Gerginlikler azalmalı. Tüm iyi beklentilerin olması için, tek çare var: Katma değer yaratan üretim artmalı… Özellikle tarım ürünlerinde, ithalatın yerini ihracat almalı.

Çalışanlar, emekliler, çiftçiler, gençler yaşılar, halk mutlu olmalı, gelir düzeyleri artmalı.

Hep birlikte kalkınma için barış kardeşlik dayanışma şart.

Dileğim yaşanan tüm olumsuzlukların 2021 yılında kalmasıdır.
2022 yılı güzelliklerle gelsin istiyorum…
Birbirimizi sevmeyi birbirimize saygı duymayı ve iyi olanın yanında durmayı öğrenmeliyiz…

Hepinize güzel bir hafta sonu diliyorum…





Hiç yorum yok:

 
back to top