31 Aralık 2020 Perşembe

2021 HAYDİ GEL ARTIK

2020’den bıktık. 2021 haydi gel artık…

2021’i düşünüyorum gözlerim açık. Milletin “aşı geldi, aşı oldum” deyişini duyuyorum. Koronasız günler olsun istiyorum. Çekişme yerini dayanışmaya, kavgalar yerini barışa bıraksın istiyorum. En önemlisi bir masa kurulsun, masada, iktidarı muhalefeti tüm siyasi partiler olsun bu ülkenin bugünü yarını konuşulsun istiyorum. Tartışarak kararların alınmasını, alınan kararlara tartışmasız uyulmasını bekliyorum. Bir özlemim var benim: çağdaş demokrasi istiyorum.

Korona salgını nedeniyle bu yılbaşını evde geçireceğiz. Tüm eğlence yerleri kapalı olacak. Sokağa çıkamayacağız. Evde bile olsak toplanıp kutlama yapamayacağız. Ben ne yaparım diye düşünüyorum. Ne yapayım, evde kalmayı fırsata dönüştürmenin yollarını ararım. Kitap okurum. Haftada bir yazı yazıyordum, evde olunca daha sık yazarım. Paylaşımlar yaparım, başarabilirsem Facebook üzerinden canlı yayın yaparım. Sorular alırım yanıtlamaya çalışırım.

2020 yılına girerken yazdıklarıma bakıyorum şimdi. Kanal İstanbul, Libya’ya asker gönderme ve yerli otomobil tartışmalarıyla 2019’u geride bırakmışız. Bu yıl bu tartışmalara korona eklenmiş, diğerleri yine gündemde. 2021’de de aynı tartışlalar sürecek. Bir çevreci olarak elektrikle çalışacak yerli otomobilimizi gerçekten söylüyorum çok beğenmiştim. Allah ömür verirse, ilk üretilenlerden birini almak isterim demiştim.

2020 yılında Almanların Manisa’da otomobil fabrikası kuracağı uzun süre gündemde kalmış, arsa ve konut fiyatlarının yükselmesine neden olmuştu. Fabrikanın açılacağını çok konuştuk ama açılmaktan vazgeçildiğini hiç dillendirmedik.

2019 yılı sonunda, ben en çok yeni yılın barış kardeşlik dayanışma getirmesini diliyorum demişim ama dileğim tutmamış. Bugünde aynı dileği tutacağım yine…

2020 yılı düşünülmeyeni düşündüğümüz,  yapılmayanı yaptığımız, kardeşçe kucaklaştığımız,  ortaklaşa çalıştığımız, hakça paylaştığımız güzel bir yıl olsun demişim ama olmamış.

Yaklaşık 7 yıldır, cuma günleri Radyo Hiraş'ta Manisa'da Yaşam Programını yapıyoruz Sayın Rıfat Uygur'la birlikte. Radyo Programına köşe yazımla başlıyoruz. Köşe yazımın Hale Taştekin’in güzel sesiyle ayrı bir önem ve ayrı bir anlam taşıdığını düşünüyorum. Yeni yılda Manisa’da Yaşam Programının da devam etmesini dilerim. Kadromuz gerçekten çok iyi, gençlerle çalışmak çok keyifli oluyor. Yayın kalitemiz çok gelişti. Youtube üzerinden yayın yapmaya başladık. Programımızın 2021 yılında da sürmesini diliyorum.  

Yeni yılda da güler yüzlü yazılar ve güler yüzlü programlar yapmak istiyoruz. Buna hepimizin ihtiyacının olduğunu düşünüyorum. Germek ve gerilmek istiyorsanız binlerce haklı neden bulabilirsiniz. Ancak gerilmek insanı huzursuz ediyor; mücadele gücünü azaltıyor. Germeyin gerilmeyin. Güne gülümsemeyle başlayın…

Yazılarımda bir gün geçmişin gizemine, bir gün günümüzün gerçeklerine, bir gün geleceğin düşünü kurmaya yöneliyorum.  Geçmişe ve geleceğe ilişkin kurgular yapmaya çalışıyorum. Yazmayı seviyorum. Aslında sevdiğim yazmak değil. Sevdiğim paylaşmak. Yazarak düşüncelerimi paylaşabildiğim için yazıyorum.  İnsanın okunduğunu düşündükçe yazma isteği artarmış. Benim de öyle oluyor.

45 yıldır aralıksız kooperatifçilik yapıyorum. 2021 yılının kooperatifçiliğe yeniden bir kapı aralamasını diliyorum. 2021 yılında kadın kooperatiflerinin çoğalacağını düşünüyorum. Bakarsınız Manisa’mızda bir kadın kooperatifleri birliği bile kurulur. Neden olmasın, kadınlarımız iş birliği ve dayanışma yapmayı biliyorlar. Bir kooperatifçi olarak bana düşen görev yeni kooperatif kurmak isteyenlere gönüllü danışmanlık olacaktır.

Kentimizde turizmin gelişmesi için başlayan çalışmaların 2021 yılında da sürmesini diliyorum. OBASYA’da geçmişten geleceğe uzanan yeni köprüler kurmak için projeler yapmayı sürdürüyoruz. 2020 yılında yaptığımız iki projede kabul edildi. Zafer Kalkınma Ajansı’nın hibe desteği ile Obasya Ekolojik Yaşam Merkezi, AB’den aldığımız hibe desteği iye Kültür Sınır Tanımaz adlı projelerimizin uygulamasını 2021 yılı içinde yayacağız.  Kentimizde turizmin gelişmesine katkılar yapacağız. AFAD konusunda başlattığımız çalışmaları sürdüreceğiz. Obasya’yı AFAD için eğitim ve geçici barınma alanı yapma konusunda yeni çalışmalar başlatacağız.

2021 yılı defter dürme yılı olmalı. Kovid-19’un defteri dürülmeli. Çekişmeler bitmeli dayanışma başlamalı. Tüm sıkıntılar geride kalmalı. Kalkınma için yeni bir seferberlik başlatılmalı.

Yeni Yılınız Kutlu Olsun…





Hiç yorum yok:

 
back to top