25 Kasım 2020 Çarşamba

BELEDİYE BAŞKANLARIMIZA MEKTUP (1)

 Değerli Başkanlarım,

Amacım eleştiri değil. Amacım bu kentte yaşayan bir yurttaş olarak sadece öneri. Sizlerden daha yaşlıyım ama daha akıllı değilim. Size zaman yetmiyor. Siz güncel sorunları çözmek için uğraşıyorsunuz. Ben geleceği düşünmeye zaman ayırıyorum. Kendimi güncelliyorum. Fırsat bulduğumda da düşüncelerimi paylaşıyorum.

Değerli başkanlarım;

Gelecekte su savaşları çıkacak.

Su petrolden daha değerli olacak.

Eğer şimdiden önlem almazsak, insanlar susuz kalacak.

Gelin 2021 yılını "Manisa’da Suda Tasarruf Yılı" ilan edelim.

Manisa olarak, sadece bölgemizde değil, ülkemizde ve dünyada örnek ve öncü olalım.

Yapacağımız iş çok basit. Zaman ayırırsanız yüz yüze ya da telefonla görüşebiliriz. Konuyla ilgili yöneticilerinizle, çalışanlarınızla görüşebiliriz. Detaylar için rapor ve eylem planı hazırlayabiliriz.

Yapacağımız iş çok basit dedim ya, aynen öyle. Bundan böyle bir metre kare bile çim ekmeyeceğiz. Her gün çim sulamaktan, sürekli biçmekten, emek harcamaktan kurtulacağız. Çim kökleri derine gitmediği için sürekli su ve bakım istiyor. Oysa fazla su istemeyen yer örtücüler ve farklı çalı türleri var. Örneğin fare kulağı ya da Libya çimi denilen farklı bir çim türü.. Bunlar çok az su istiyor. Biçmek gerekmiyor. Üzerinde gezilebiliyor. Daha başka az su ve az bakım isteyen türler de var. Yeşillendirme için tek seçenek çim değil…

Size Manisa’nın en yeşil üç alanını söyleyeceğim: Barış Alanı, Birlik Parkı, Ceren Sitesi. Buralarda bir metre kare çim yok. Bir başka yeşil alan örneği de vereyim. İstasyondan vilayet binasına giden cadde de yemyeşil ve burada da çim yok. Çalı türleriyle çok güzel bir düzenleme yapılmış durumda. Gördüğünüz gibi işimiz zor değil, sadece bir karar vereceğiz ve çime hayır diyeceğiz.

N’olur işinize karıştığımı düşünmeyin. Yazımın başında da belirttiğim gibi amacım sadece kentli yurttaş olma sorumluluğu ile uygulanabilir, sürdürülebilir bir öneri getirmek. Gerisi size kalmış. Ben yazmaktan, önerimi sürekli dillendirmekten vazgeçmem. Yazar dururum. Bu konuya sahip çıkacağınızı, bu nedenle çok destek bulacağınızı, gündem oluşturacağınızı biliyorum.

Bu yazım için (1) numaralı mektup dedim. Bunun ikisi, üçü, dördü gelecek. Su tasarrufu yapmanın başka yolu yok. Suyu gündeme sadece fiyatıyla değil, taşıdığı önemle getirelim. Su tasarrufunda örnek ve öncü olalım… Ben görüşmeye hazırım, alo derseniz gelirim. Yönlendireceğiniz yöneticilerinizle çalışırım. Bu konuda birlikte kamuoyu oluşturabiliriz. Tüm dikkatleri su tasarrufuna çekebiliriz.

Değerli belediye başkanlarım, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Kentimi, ülkemi ve geleceğimizi en az sizler kadar düşünüyorum. Birbirimize bir telefon kadar yakınız. N’olur bu konuyu es geçmeyelim, konuşalım, eylem planı yapalım…       




                                                           

Hiç yorum yok:

 
back to top