12 Mart 2020 Perşembe

HAKKI BAYRAKTAR İÇİN

3 Aralık 2019 tarihinde Hakkı Bayraktar kardeşim için bir yazı yazmıştım. Yazdığım yazıyla ilgili olarak çok sayıda geri dönüş aldım. Gördüm ki, Hakkı Bayraktar’ın çok dostu var. Gördüm ki,  gerçekten Hakkı Bayraktar çok seviliyormuş. Sipil İnşaat’ın sıkıtılar yaşaması üzüntüyle karşılandı. Verilen konkordato kararı umutları yeniden yeşertti.
Vergi ve SGK nedeniyle devlete ve çalışanlara borcu olmayan Hakkı Bayraktar, yeniden insanlara ekmek kapısı olmak, Manisa’nın ve ülkenin kalkınmasına katkıda bulunmak için işinin başına döndü. Hakkı Bayraktar dostları olarak bize düşen görev, Hakkı bey bayraktarlığını sürdürsün diye ona destek olmaktır. Çok sayıda sanayici, işadamı ve her düzeyde dostlarının olduğunu, birçok fabrika yaptığını biliyorum. Hakkı bey kardeşim işin el ele verecek dayanışma yapacak dostluğunu göstereceklerin çıkacağından hiç kuşkum yok.
Aklıma neden geldi bilmiyorum. Rudyard KIPLING’in Adam Olmak şiiri geldi aklıma. Şiiri yeniden okuyunca, son dizelerini paylaşayım dedim. 
Herkesle düşüp kalkar erdemli kalabilirsen
unutmayabilirsen halkı krallarla gezerken
dost da düşman da incitemezse seni
ne küçümser ne de büyültürsen çevreni
her saatin her dakkasına
emeğini katarsan hakçasına
her şeyiyle dünya önüne serilir
üstelik oğlum adam oldun demektir.
Hakkı Bayraktar’ın yaptıklarını burada saymama gerek yok. Sadece Manisa’da değil ülkenin her yerinde yaptığı fabrikalar görkemli kaleler gibi duruyor.
Manisa’da günlerce,  Sipil Grup’un battığı, Hakkı Bayraktar’ın kaçtığı çok az insan tarafından konuşulurken, ben bir çıkış yolunun bulunacağına yürekten inanıyordum. Hakkı Bayraktar’ı sevenler olarak bir araya gelebiliriz. Çözüm yolları araştırabiliriz. Fabrikaların kapanmasının sorunu çözmeyeceğini bilerek çalışmasına katkı yapabiliriz. Fabrikalar çalışmalı ki, işçi parasını alabilsin.
Fabrikalar çalışmalı ki, borçlar ödenebilsin diyerek yazılar yazıyor dostlarımla konuşuyordum.
Niye, bir konsorsiyum oluşturmak için girişim yapılmıyor? Niye, ilgili kurum ve kuruluşlar konuya el atmıyor? Niye, Sipil Grup’a nefes aldıracak, Konkordato kararı hızla alınmıyor? Niye, siyasilerimiz devreye girmiyor? Niye, vergi rekortmeni bankalarımız yeni çözümler üretmiyor, üretilmesine katkıda bulunmuyor? Şeklinde sorular soruyor cevaplar arıyordum kendi kendime.

Ne demek “Düşenin dostu olmaz” düşenin dostu olmalı. Bir yerin kesildiğinde acı duyuyorsan canlısın. Başka birinin acısını duyuyorsan insansın. Hakkı Bayraktar’ın acısını duyan, üzülen, uykuları kaçan çok insan var bunu biliyorum. 
Konkordato kararı alındığına göre, acilen çözüm arayışı içine girmeliyiz. Düşenin dostu olmalılar. İnsan olana, dost olana yardımlaşmak, acıları paylaşmak yakışır.
Ben önce, Sipil Grup çalışanlarına seslenmek istiyorum. Bildiğim Hakkı Bayraktar, alın terine emeğe saygılıdır. Böyle olduğu için önceliği işçi ücretlerinin ödenmesine vermiştir. Diğer borçlarının ödenmesi için, fabrikaların çalışması gerekiyor. Dostları yeniden iş vermeli. Fabrikalar yeniden çalışmaya başlamalı. Yeniden eski durumuna gelmeli.
Ben, Sipil Grup alacaklılarına sesleniyorum. Sizde çözümden yana olun. Fabrikalar çalışsın, alacaklarınız ödenir. Dostluklar ve ilişkiler devam eder.
Ben, vergi rekortmeni bankalara seslenmek istiyorum.  Fabrikalar kazanmazsa siz nasıl kazanacaksınız. Ben alacağımı alayım da, firma batarsa batsın demek yerine, desteğimi sürdüreyim de firma kurtulsun, denilmesi gerekir değil mi? Destek verin ki, firma kurtulsun. Destek verin ki, iyi bir müşteriniz varlığını sürdürsün.
Ben Manisalı hemşerilerime sesleniyorum. Yardım edecek, firmanın durumunu sorup sorgulayacak zamanımız olmaya bilir. Ne olur dedikodu yapmayın.  Ne olur yangına körükle gitmeyin. Bugün Hakkı Bayraktar’ın başına gelenler yarın sizin başınıza gelebilir. Size de el uzatacak dostlarınız olur. Bunlardan birinin de Hakkı Bayraktar olacağından hiç kuşkunuz olmasın.
Çözümden yana olacağız, çözüm mazeret üretmeyip marifet göstereceğiz.

Konkordato aydınlığa açılan bir kapı araladı.
Yapılacak dayanışmayla ve ufak dokunuşlarla sorunun çözüleceğine, fabrika bacalarının tüteceğine çalışan fabrikaların ülkemizin ve kentimizin kalkınmasına büyük katkı sağlayacağına olan sarsılmaz inancımla Hakkı Bayraktar’a başarılar diliyorum. Hakkı Bayraktar dostlarını Hakkı kardeşimizin yanında olmaya çağırıyorum.



Hiç yorum yok:

 
back to top