7 Şubat 2020 Cuma

İŞİMİZ PROJE YAPMAK

Bana yine Ankara yolu görüldü.
Ankara’ya gitmeyi seviyorum. Çalışmalarda yeni bilgiler ediniyorum. Düşüncelerimi paylaşıyorum. Ortak aklın oluşmasına katkıda bulunmaya çalışıyorum.

Ankara’dan dönmeyi de seviyorum. Çünkü kentimi, dostlarımı ve işimi özlüyorum.
Ankara’ya gidişimin nedeni, Kısaltması UKA olan Ulusal Kırsal Ağ olan Turizm Tematik Grup çalışmalarına katılmak.
Ankara’da kendi konularında otorite olmuş, yeni bilgilerle donanmış kişilerle birlikte oluyoruz ve gerçekten yeni bilgiler ediyoruz.  Obasya’yı kurma çalışmalarına başladığımız günden bu yana, kırsal turizm hep gündemimizde oldu. Bu konuda yapmamız gereken çok iş, yürümemiz gereken uzun bir yol olduğunu biliyorum. Beni gelecekten umutlu ve mutlu yapan, Tarım ve Orman Bakanlığı kadrolarında, kırsal turizm konusuna ilgi duyan, kadroların bulunması, TKDK gibi kuruluşların olması, Manisa Valiliğinin, Manisa’daki bakanlıklara bağlı, müdürlüklerin, Büyükşehir ve Yunusemre belediyelerimizin verdiği destektir. Bu arada, Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetici denetici ve üyelerinin verdiği desteği de belirtmeden geçemem.
Obasya’da güzel çalışmalar yapmak, yeni etkinliklerde bulunmak yeni projeler yapmak uygulamak istiyoruz. AB Projeleri konusunda, kentimizde çok yetenekli kadrolar var. Manisa Valiliğinde var. Milli Eğitim Müdürlüklerimizde var. Geçmişte olduğu gibi, yatırımlar için ayrılan fonlar geri gitmiyor son kuruluşuna kadar kullanılıyor.
Manisa’da yatırım yapmak yatırım için ayrılan fonlardan yararlanmak isteyenlere söylüyorum: TKDK’ya gidin, Zafer Kalkınma Ajansına gidin, Kosgep’e gidin, Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine gidin, sizi can kulağı ile dinleyen, çözüm odaklı görevlilerle karşılaşacaksınız.  Yapmanız ve aklınızda tutmanız gereken bir tek şey var, hibeler ve krediler söze değil, projelere veriliyor. Yapılabilir, sürdürülebilir projeler hazırladığınızda amacınıza ulaşıyorsunuz.
Sağlam projelerle gitti, hiçbir kapıdan geri çevrilmedik. Sihirli nokta PROJE.
Dün gece Obasya’ya kar yağmaya başladı. Obasya kar altında da çok güzeldi.
Obasya’yı kırsal turizme katkıda bulunabilmek için kurduk. Çalışmalarımız turizmle sınırlı kalmayacak. Çadırlardan oluşan otelimizi, yapılarımızı ve tüm arazimizi olası depremlerde ve felaketlerde AFAD’ın hizmetine vereceğiz. Eğitim çalışmaları yapılabilecek. Çadırlı konaklama alanı olarak kullanılabilecek. Deprem bölgesinde olduğumuzu Yuntdağı köylerinde de 17 bin nüfus bulunduğunu unutmuyoruz. Bu amaçla da hazırlıklara giriştik.
Yeni AB projeleri hazırlandı. Eğer kabul edilirlerse, emeği geçenleri bir bir açıklamayı görev sayacağız. Geniş katılımlı etkinlikler düzenleyeceğiz.
Obasya’da kooperatif ürünlerinin pazarlanacağı yeni bir market açacağız. Sloganımız, Soma’da bize ürün verecek olan bir kadın kooperatifimizin kullandığı, “Yemediğimizi Yedirmeyiz” sloganı olacak. Gerçekten yemediğimizi yedirmeyeceğiz. Organik ürünlere öncelik vereceğiz. Kooperatiflerimiz şimdiden hazırlıklara başlayabilirler.
Bahar aylarında, Obasya’da Kooperatifler Festivali düzenleyeceğiz. Bu güzel öneri Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Sayın Metin Öztürk’ten geldi. Obasya olarak biz hazırız. Giderek geleneksel hale gelecek şekilde bir Kooperatifler Festivali, Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzün önderliğinde başlatılabilir.
Ankara dönüşü düşüncelerimi ve izlenimlerimi yine bu köşede sizlerle paylaşırım.
Şehit, deprem, salgın ve felaket haberlerinin olmadığı güzel günler diliyorum…




Hiç yorum yok:

 
back to top