2 Ocak 2018 Salı

YENİ YIL


Yeni bir yıla yeni umutlarla girmeye hazırlanıyoruz.

Umutlanmak için nedenler yaratmaya çalışıyoruz. Yeni yıl neler getirecek hep birlikte göreceğiz. Dilerim iyilikler güzellikler getirir. Dilerim barış umutlarımızı güçlendiren bir yıl olur 2018. 2017’de barışa kardeşliğe dayanışmaya, özlem vardı 2018’de de olacak.

Perşembe günleri bu köşede yazıyorum, Cuma günü de Radyo Hiraş'ta Manisa'da Yaşam Programını yapıyoruz Sayın Rıfat Uygur'la birlikte. Radyo Programına köşe yazımla başlıyoruz. Köşe yazımın Hale Taştekin’in güzel sesiyle ayrı bir önem ve ayrı bir anlam taşıdığını düşünüyorum. Bu yazım yeni yılla ilgili olduğu için Sayın Uygur'la elbet yeni yılı da konuşacağız Cuma günü. Yazılarımda da katıldığım programda da ne germek nede gerilmek istiyorum. Güler yüzlü yazılar ve güler yüzlü programlar yapmak istiyoruz. Buna hepimizin ihtiyacının olduğunu düşünüyorum. Germek ve gerilmek istiyorsanız binlerce haklı neden bulabilirsiniz. Ancak gerilmek insanı huzursuz ediyor; Mücadele gücünü azaltıyor. Germeyin gerilmeyin.

Yazılarımda bir gün geçmişin gizemine, bir gün günümüzün gerçeklerine, bir gün geleceğin düşünü kurmaya yöneliyorum.  Geçmişe ve geleceğe ilişkin kurgular yapmaya çalışıyorum. Yazmayı seviyorum. Aslında sevdiğim yazmak değil. Sevdiğim paylaşmak. Yazarak düşüncelerimi paylaşabildiğim için yazıyorum.  İnsanın okunduğunu düşündükçe yazma isteği artarmış. Benim de öyle oluyor.

“Yazacak konu bulmakta güçlük çekmiyor musun?” diye soruyorlar. Manisa’da yazacak konu bulmakta zorluk çekilir mi hiç. Nereye baksan karşına yazacak bir konu çıkıyor. Bazı konular var ki, her gün yazsanız olur. Örneğin kent içi ulaşım ve otopark sorunu diyelim. Kentsel yenileme diyelim. Turizm diyelim. Eğitim diyelim. Bu konularda her gün yazı yazılabilir. Bu konuda yazdıklarımız öyle uzun anlaşılmaz da olmuyor. Sürekli yazdığımız konuştuğumuz çöp sorunu 2017’de bitti. Katı Atıkları değerlendirme tesisine kavuştu Manisa. Vahşi çöp toplama ve depolama sistemine son verildi, Manisa Büyükşehir Belediyesinin girişimiyle. Sanırım 1994 yılıydı, İstanbul’da Hekimbaşı çöplüğü patlamış 45 yurttaşımız çöp yığınları altında can vermişti. Şahin Deresi Çöplüğü de bir gün patlayıp çevresindeki mahalleleri çöp yığınları altında bırakabilir diyorduk, uyarılar yapıyorduk. İmdada Büyükşehir Belediyesi yetişti…

İşimizin sadece yazmakla sınırlı olmadığını, yazdıklarımızın etkilerini de izlemek zorunda olduğumuzu da düşünüyorum. Manisa'nın turizme açılması sürekli olarak gündemde kalsın istediğim için, hemen hemen her yazımda, yaptığım her programda konuyu gündeme getirmeye çalışıyorum.

2018 yılının Manisa’da “LAVANTA YILI” olmasını, Yuntdağı’nın Lavanta Kokan Dağ olarak anılmasını sağlayacak girişimlerin hızlanmasını diliyorum. Bu konuda Manisa Valiliğimizin Yunusemre Belediyemizin büyük katkıları olacaktır diye düşünüyorum.

2018 yılı seçim yılı olacak diyenler var. 2018’de de Hemen her gün politika konuşulacak. Biz Manisa'da genelden çok yereli düşünmeliyiz, yereli konuşmalıyız ve yereli yazmalıyız diye düşünüyorum.  Yaşadığımız kentin sorunlarına çözümler üretilmesi süreçlerinin içinde olmalıyız. Kendimizden önce kentimizi sevmeliyiz. Yaşadığımız kenti korumalıyız. Elimizde olanların değerini bilelim. Ne başka bir Manisa var, nede başka bir Türkiye var. Yeni yılınız kutlu olsun…



Hiç yorum yok:

 
back to top